Gündem

45 Bin Meyve Fidanı Tokat’ın Verimli Toprakları ile Buluşacak

45 Bin Meyve Fidanı Tokat’ın Verimli Toprakları ile Buluşacak
14-06-2020 15:06

 

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Valiliği koordinesinde, Tarım Tokat çatısı altında Ceviz Üretimini, Meyveciliği ve Tıbbi Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında Ceviz, Asma, Kiraz, Elma, Armut, Şeftali, Erik ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Fidan Üretimi, Eğitim ve Uygulaması yapılan alanında incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında Tarım Tokat ekibinden bilgiler alarak çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemelere Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin,  OKTAM Müdürü Ahmet Boz, Orman İşletme Müdürü Mehmet Sandalcı, Fidanlık Şefi Salih Eraydın, TSO Başkanı ve mühendisler katıldı.

“Tokat Taşıyla Toprağıyla Altın Bir Şehir”

Tokat’ta ceviz üretiminin önemli olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı “Geçen yıl 250 bin ceviz diktik. Bu sene 315 bin ceviz fidanı daha üretiyoruz. Bunlardan 50 bin tanesi aşılandı, sonbaharda Tokat’ın mümbit toprakları buluşması için çiftçilerimize dağıtılacak. Kalanlar da aşılanıp çiftçilerimize ulaştırılacak.” dedi.

45 Bin Meyve Fidanı Tokat’ın Verimli Toprakları ile Buluşacak

Tarımın, toprağın, üretimin dostu olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 30 bin kiraz, 6 bin şeftali, 5 bin elma, 2 bin erik, 2 bin armut olmak üzere toplam 45 bin fidan üretimi gerçekleştirdik. Bunları tarımın üretimin toprağı dostu olarak çiftçilerimize dağıtacağız. Çiftçilerimizin zenginleşmesi, Tokat’ımızın ekonomisine katkı sağlamak için hep birlikte yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz. Tokat, Türk tarımının parlayan yıldızı.” dedi.

Anaç Üretim Alanı

Bölgenin meyve altı anaç ihtiyacını karşılamak ve üreticilere anaç temin etmek amacıyla Tokat İl Özel idaresi destekleriyle Tarım Tokat kapsamında 2019 yılı üretim sezonunda 150 binin üzerinde aşılık asma anacı üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, Bu yıl burada 400 bin anaç üretiyoruz. Üretilen anaçlarla bizim sağlıklı aşı üretimimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bununla birlikte yerli anaç üretimi yaparak üreticilerimizin ihtiyacı olan ve bağcılığımızın temelini oluşturan anaç ihtiyacını karşılamış olacağız. dedi.

“Bağ, Bahçe Çiftçimizin Yüzünü Güldürecek”

Vali Dr. Ozan Balcı, “Meyvecilik Tokat için büyük önem arz ediyor. Tokat’ın tarımsal ürün çeşitliliğini, bölgenin meyve ihtiyacını karşılanmasını ve çiftçimizin tarımsal girdisini artırmayı amaçlıyoruz. İlimizin kalkınması için önce çiftçimizi zenginleştireceğiz. Tokat’ı meyveciliğin başkenti yapacağız. İlimiz her alanda diğer illere örnek olmalı. Kalkınması, ekonomisi, tarımı, esnafı ve çiftçisiyle örnek bir il olmalı. Hedeflerimizi bu yönde hep yüksek tutmalıyız. Bunun için ise çiftçinin derdine derman olmalı, onları yüreklendirip desteklemeliyiz.” dedi.

Tarım Tokat projesi kapsamında hayata geçirilen projelerle beraber ilde meyvecilik anlamında ciddi bir dönüşüm ve değişim olacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı,” Tokat’ımızın meyvesi, sebzesi meşhur. Tokat’ın kalkınması ve tarımın parlaması için hayırlı bir iş yapıyorsunuz.  Çalışan herkesi tebrik ediyorum. “diyerek tarım emekçilerine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER